Lørdag 23.1.-16. Vårens Pilsner er i Batch #04

Begge de foregående er altså nå flasket, og står til modning og lagring. Og igjen smakte vi på "Fløter-Øl"-et ra 2012. Et vidunderlig godt Bayer-øl.
Nå var det altså klart for å brygge den 4.de Batch'n i Kjellern.
Eddie Osa, Henning Jacobsen, Stein Gulli, Ove Øde, Tom Jørgensen, Øyvind Furseth og Rune var alle klare for 5-6-7 timer i Bryggeriet.
Alle varer til 2x90 liter Pilsner, ble hentet hos Borrebrygg torsdag kveld. Kost: 1.940,-
Bryggeloggen ble fulgt til punkt og prikke.
Alt går strålende fint, når alle finner SIN oppgave.
Nå står den og bobler på hemmelig kaldt sted. 1-2 uker gjæring.
Så skal vi flaske sånn cirka 20. februar.
Avsluttet Brygge-økta med pølser og øl.

25.12. altså 1. Juledag 2015 Pilsner i Batch 03

Vår andre batch i Kjellern. Tredje totalt.
Alt på egenhånd, og en Pilsner denne gang.
Humle, malt og gjær fra Torstein, som endel av kjøpet av utstyret.

12:00 Oppmøte og kaffe.
Stein Gulli, Ove Øde, Eddie Osa, Tom Jørgensen, Henning og Rune.

12:20 Fyring igang på 2x80 liter kaldtvann.
Trenger MYE tilluft. Ønsker beredervann før neste batch.

13:10 Meskestart i 73 grader
13:50 Etterfyre noe, fra 63 grader og opp.
14:10 Etterfyre til 75-80 grader for Skylling.
14:40 Skylle, Skylle, Skylle
15:00 Utvasking med 7x5 liter i hver panne, med beredervarmt. Til 90-litersmerket i begge panner. Andrea og Thomas var innom.
15:30 Kok, og første humle i.
16:30 Første Saaz-humle og Klarningtablett i. Andrea og Thomas var innom igjen.
16:40 Kjølespiral i for kok/desinfesering.
16:42 Siste Saaz-humle inn, for 3 minutter kok.
16:45 Kjølespiraler i. Varmtvann ut, til vaskevann for flasker.
17:00 Desinfesere gjærkar og utstyr.
17:05 Tapping til 6 gjærkar. 28 liter i hvert.
18:20 Ferdig rengjort, lagret, og fornøyd. Pølser og øl.

Kanskje på flasker og fat, lørdag 16.januar 2016...?
Bayer den 9. Og Pilsner den 16.
Kanskje denne blir til "PåskePils"...?

Øvre Sund Bryggelag er i gang

"Fløterølet" brygget vi i 2012.
En "Tysk Dunkel"... eller Bayer om du vil.
Et nyyydelig øl fra dengang.

Denne ville vi kopiere når vi 16.12.2015 hadde skaffet oss et supert nytt anlegg, og ville igang på ny adresse. I et gammelt Fyrrom vi har skaffet oss.

2x80 liter i bryggingen, ble til 156 liter i gjærekarene som nå står på ca 11 kjellerkalde grader, og skal stå der til ca 9 januar 2016. Da skal det over på flasker og fat.

Torstein Røsholt er vå læremester og anleggsleverandør.
Rune har kostet alt av innkjøp og er eier av alt utstyr.

De som var med 16.12.
Eddie Osa - "Rørekølle"
Dagfinn Rognstad - "Humlepung"
Tom Egil Jørgensen - "Skyllekar"
Ove Øde - "Kassadame"
Øyvind Furseth - "Føler"
Henning Jacobsen - "Controller"
Ole Moe - "Testkjører"
Idar Flor - "Gassjef"
Rune Jahnsen - "Bryggerimester"